Η Λέσχη Ανάγνωσης και οι Τάξεις Υποδοχής μοιράζουν βιβλία και φως

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, την πιο σκοτεινή μέρα του χρόνου η Λέσχη Ανάγνωσης μαζί με τα παιδιά των Τάξεων Υποδοχής του σχολείου προσπάθησαν να «μοιράσουν φως» στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές τους. Μέσα από δημιουργικές δράσεις μετέδωσαν την αγάπη για το βιβλίο, περιέγραψαν τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που κερδίζουμε από την ανάγνωση και κάλεσαν όλους και όλες να δανειστούν τα βιβλία της βιβλιοθήκης και να «φωτίσουν» τις χειμωνιάτικες νύχτες. Αυτή ήταν η δική τους συμβολή στη δράση «Χάρισε ένα βιβλίο! Δυνάμωσε το φως!», την οποία διοργάνωσε το ELNIPLEX με αφορμή την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου.

Την εβδομάδα πριν τις γιορτές τα παιδιά κόσμησαν το αίθριο του σχολείου με πανό, πάνω στα οποία έγραψαν και ζωγράφισαν σκέψεις για το βιβλίο, αγαπημένους τίτλους, εικόνες και λέξεις – μαζί και τη λέξη «βιβλίο» σε όλες τις γλώσσες που μιλιούνται στη βιβλιοθήκη του σχολείου: εκεί που η Λέσχη Ανάγνωσης διαβάζει και οι Τάξεις Υποδοχής διαβάζουν και σκέφτονται και γράφουν στα ελληνικά, στα αλβανικά, στα αρμενικά, στα γαλλικά, στα γεωργιανά, στα ουκρανικά, στα ρωσικά, στα τουρκικά, και σε άλλες γλώσσες.

Το αίθριο κόσμησαν και με προθήκες γεμάτες βιβλία, τα οποία επέλεξαν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και πρόσφεραν για δανεισμό στα παιδιά του σχολείου. Το κάλεσμα για τον δανεισμό, και για την ανάγνωση βιβλίων ανέλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Τάξεων Υποδοχής, με ένα σύντομο, χαρούμενο βίντεο, γυρισμένο στον χώρο της βιβλιοθήκης, γεμάτο βιβλία και φως!

elGreek