Θερμά Συγχαρητήρια στο μαθητή μας Βασίλη Βάμβαλη, της Γ’ Λυκείου για τη μεγάλη επιτυχία του στον 37ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας!

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) διοργανώνει κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (ΠΜΔΧ), μέσω του οποίου επιλέγονται οι μαθητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας.

Ο μαθητής μας, Βασίλης Βάμβαλης της Γ’ Λυκείου συμμετείχε στις δύο πρώτες φάσεις του Διαγωνισμού Χημείας, όπου αρίστευσε και κατάφερε πλέον να περάσει στην 1η δεκάδα των μαθητών όλης της Ελλάδας, που συνεχίζει στην τρίτη και τελευταία φάση του Διαγωνισμού, που θα αναδείξει την τετραμελή Ολυμπιακή Μαθητική Ομάδα Χημείας. Τον Ιούνιο, με το πέρας των Πανελληνίων Εξετάσεων ο Βασίλης θα πάρει μέρος για 2 εβδομάδες στην προετοιμασία της ομάδας υπό την επίβλεψη της Ε.Ε.Χ. στο τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ και μέσα από εργαστηριακές και θεωρητικές εξετάσεις θα γίνει η επιλογή της τελικής Ολυμπιακής Ομάδας. Η 57η Διεθνής Ολυμπιάδα Χημείας θα διεξαχθεί φέτος στις 21-30 Ιουλίου στην πόλη ΡΙΑΝΤ της Σαουδικής Αραβίας.

Οι καθηγητές του Βασίλη, ολόκληρος ο σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης ευχόμαστε στον ίδιο και στην οικογένειά του θερμά συγχαρητήρια για ό,τι κατάφερε μέχρι σήμερα! Σε μια δύσκολη χρονιά που οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα για ένα μαθητή της Γ’ Λυκείου δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, ο Βασίλης απέδειξε έμπρακτα, αλλά και ταπεινά ότι η αγάπη για τη Χημεία και γενικότερα, την Επιστήμη δεν έχει όρια!

Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο εξής και είμαστε βέβαιοι ότι θα τον δούμε να ταξιδεύει στο ΡΙΑΝΤ για τη συμμετοχή του στην 57η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας! Βασίλη, θα στηρίζουμε νοητά κάθε σου προσπάθεια!

elGreek