“Ξεριζωμένοι… αλλά όχι απελπισμένοι”

Την Παρασκευή 12/05/2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου το σχολείο μας τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με μια εκδήλωση που περιλάμβανε ομιλία από τον κ. Χατζηκυριακίδη Κυριάκο, επίκουρο καθηγητή της έδρας Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, αποσπάσματα από το μαρτύριο των Ελλήνων της περιοχής Έρπαας που διάβασε ο εκπαιδευτικός κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος ΠΕ 03, αποσπάσματα από την ταινία του ελληνικού κινηματογράφου “Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου” (1969) του αείμνηστου Νίκου Ξανθόπουλου, θεατρικοχορευτική παράσταση αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας. Ποντιακή λύρα έπαιξαν οι μαθητές μας Μουρατίδης Μελέτης του Β3 και Αμοιρίδης Θεοδόσης του Β2. Τη γενικότερη επίβλεψη της εκδήλωσης είχε ο εκπαιδευτικός κ. Στεφανίδης Κωνσταντίνος ΠΕ 01.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή και το σύλλογο των καθηγητών για τη συνεργασία και εμπιστοσύνη τους, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Ευχαριστίες προς τον καθηγητή κ. Χατζηκυριακίδη, που μας τίμησε με την ολοπρόθυμη ανταπόκρισή του στην πρόσκλησή μας.

Τα μικρά εδέσματα, που προσφέρθηκαν στη διάρκεια της παράστασης, ήταν μια ευγενική χορηγία του αρτοποιείου “Άρτυσις”.

“Ήταν μια εκδήλωση δια μέσου της οποίας κοινωνήσαμε από τα υγιή νάματα της παράδοσής μας…μια ευκαιρία που θα σφραγίσει τη ζωή των μαθητών και εκπαιδευτικών, μια εμπειρία που θα καταγραφεί στη μνήμη της σχολικής μας ζωής” κ. Παπαδάκης Κωνσταντίνος.

Παρακολουθείστε το βίντεο της εκδήλωσης