Πρόγραμμα «Σχολεία για Όλους»

Τη σχολική χρονιά 2022-2023 το σχολείο μας συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Σχολεία για Όλους» που έχει στόχο να βοηθήσει τις σχολικές κοινότητες να αναπτύξουν κλίμα καλής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των μαθητών και μαθητριών.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, επιδιώκοντας τη συμπερίληψη όλων των μαθητών και μαθητριών, αναπτύχθηκαν δράσεις, όπως κατασκευή αφίσας και δημιουργία βίντεο με θέμα «Τι είναι Αγάπη;», συγγραφή ποιημάτων για την Ειρήνη και τον Πόλεμο, θεατρικό δρώμενο, σύνθεση τραγουδιού, μετάφραση πινακίδων, επιμορφωτικές συναντήσεις. Στις δράσεις αυτές συμμετείχαν κυρίως μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ λυκείου και της Τάξης Υποδοχής, όπως και οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του σχολείου με την υποστήριξη του Διευθυντή, κ. Κωνσταντίνου Παπαδάκη.
Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 συμμετείχαμε στην τελική εκδήλωση του Προγράμματος που διοργανώθηκε από τους υπευθύνους στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου. Μαζί με άλλα 5 σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, που αποτέλεσαν το δίκτυο του «Σχολεία για όλους», παρουσιάσαμε τη δουλειά μας με μεγάλη επιτυχία!
Οι καθηγήτριες που συντόνισαν τις δράσεις: Σμαρώ Οικονόμου, Ρία Φελεκίδου και οι καθηγητές Νατάσα Αγγελίδου και Χαράλαμπος Κοτζιακεχίδης (φιλόλογοι της Τάξης Υποδοχής).

Βίντεο – Ψηφιακό λεύκωμα: “Τι είναι αγάπη;”

elGreek