1ο Βραβείο: Άρθρο με Περιβαλλοντικό Περιεχόμενο

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-15, στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας του τμήματος Α1 «Ραδιοφωνικές Διαδρομές στο χθες και στο σήμερα», το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό του Παγκόσμιου Δικτύου “Young Reporters for the Environment” για τη συγγραφή του καλύτερου άρθρου με Περιβαλλοντικό Περιεχόμενο και έλαβε το Πρώτο Βραβείο. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ενώ οι νικητές επιλέχθηκαν από επιτροπή αποτελούμενη από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO), το Διεθνές Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Περιβαλλοντικών Οικονομικών (IIEEE), το Ίδρυμα της Εταιρείας Wrigley, την Ένωση Μαθητών YRE (1996), το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) καθώς επίσης και από διεθνείς δημοσιογράφους, συγγραφείς και σκηνοθέτες (Longyearbyen Consulting & Media).

Θέμα του άρθρου ήταν οι αστικές καλλιέργειες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ανάπτυξη στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο νομό Θεσσαλονίκης.

Τίτλος του: “Community Gardens: a solution for a healthy and profitable life-style”

http://yre-connect.com/community-gardens-a-solution-for-a-healthy-and-profitable-life-style

Συντάκτρια του άρθρου είναι η μαθήτρια της Α? Λυκείου, Πατρέλη Μαρία υπό την καθοδήγηση και τη στήριξη της εκπαιδευτικού, κ. Νένου ΧρυσούλαςΠΕ06.

Αναλυτικά, δείτε εδώ:

www.youngreporters.org/service-menu/news/the-best-young-environmental-journalists

Η παραπάνω διάκριση παρουσιάστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Συνέντευξη της εκπαιδευτικού κ.Νένου Χρυσούλας στην εφημερίδα το βήμα, εδώ:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=715707

Η μαθήτρια έλαβε ως επιβράβευση ένα τάμπλετ μεγάλης αξίας.

 

 

en_GBEnglish