Διάχυση του προγράμματος STEAM strengthens European Cultural heritage

Η διάχυση των δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ με τίτλο ‘STEAM Strengthens European Cultural Heritage ’,   που υλοποιείται στο σχολείο μας ήδη από το σχ. έτος 2020-2021 έως και το τρέχον σχ. έτος 2022-2023, ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων μαθητών και καθηγητών της παιδαγωγικής ομάδας στην ημερίδα διάχυσης που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 8 Μαΐου 2023 στo αμφιθέατρο των ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Παρουσιάστηκαν από τους μαθητές αναλυτικά όλες οι δράσεις που περιλάμβαναν εκτός από τις κινητικότητες, που πραγματοποιήθηκαν τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης κατά τα δυο τελευταία έτη. Προβλήθηκαν επίσης τα εκπαιδευτικά προϊόντα τα οποία δημιουργήθηκαν με την συνεργασία όλων των συμμετεχόντων σχολείων στο πλαίσιο της προώθησης της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης μέσα από τις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά, την Τεχνολογία και την Καλλιτεχνική Παιδεία (STEAM).

Επιπλέον, ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας αποτέλεσε η επιλογή των μαθητών  μας στην συζήτηση με μαθητές που πραγματοποιήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά,  με αφορμή τα εβδομήντα τρία χρόνια από τη Διακήρυξη Σουμάν, η οποία θεωρείται η γενέθλια πράξη της Ε.Ε. στο πλαίσιο εορτασμού «Ημέρα της Ευρώπης» στις 9 Μαΐου. Απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών, ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνει η Ε.Ε. μέσα από προγράμματα ενίσχυσης σπουδών, κατάρτισης, εκπαιδευτικών δράσεων και των ανταλλαγών νέων.

Η διάχυση του προγράμματος STEAM strengthens European Cultural Heritage πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας της Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την τοπική κοινωνία όπως επίσης και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την συμμετοχή της ομάδας του σχολείου μας

                                  

elGreek