Εκπομπή στο ραδιόφωνο του Α.Π.Θ.


Πατήστε εδώ για να ακούσετε.

Ερευνητική εργασία: "Ραδιοφωνικές Διαδρομές στο χθες και στο σήμερα"


 Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας "Ραδιοφωνικές Διαδρομές στο χθες και στο σήμερα" και του προγράμματος "Πράσινα fm II", το σχολείο μας συνεργάστηκε με άλλα 12 σχολεία για μια κοινή ραδιοφωνική εκπομπή η οποία θα μεταδοθεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 (Παγκόσμια Μέρα Ραδιοφώνου) στις 17.00-19.00 στο European School Radio και αναφέρεται στην ιστορία του ραδιοφώνου.

Μασκότ της εκπομπής είναι ο Φώνης,ένα πουλάκι το οποίο ταξιδεύει στον χρόνο κ εμπλέκεται στις ραδιοφωνικές εκπομπές κάθε εποχής.

Υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Νένου Χρυσούλα και κ.Μητσοπούλου Αφροδίτη

 Η κοινή αφίσα του σχολείου δημοσιεύεται στην παρακάτω ιστοσελίδα: http://eftychiast.edu.glogster.com/worldradioday2015/

Ερευνητική Εργασία-Α1: "Ραδιοφωνικές Διαδρομές στο χθες και στο σήμερα"


Β' Τετράμηνο 2014-2015

Δράσεις από την ομάδα ραδιοφώνου του σχολείου μας. Για να δείτε το σχετικό video πατήστε εδώ

Ερευνητική Εργασία Α5: "Ανθρώπινα Δικαιώματα 4"- "Human Rights 4"


Α' & Β' Τετράμηνο 2014-2015

Για να μεταβείτε στον ιστότοπο πατήστε εδώ.

Α΄ Τετράμηνο 2013-14: Ερευνητική Εργασία Ηλεκτρονική Σχολική Εφημερίδα


  Το πρώτο πιλοτικό τεύχος της ηλεκτρονικής σχολικής εφημερίδας στα πλαίσια του project που κάνουμε με τους μαθητές του τμήματος Β2 κυκλοφόρησε,

Διαβάστε περισσότερα: Ηλεκτρονική Σχολική Εφημερίδα

Ερευνητική Εργασία-Β3: Πράσινη Άσκηση"


Β' Τετράμηνο 2014-2015

Για να δείτε την Εργασία πατήστε εδώ

Α΄ Τετράμηνο 2013-14: Ερευνητική εργασία του τμήματος Β3 του σχολικού έτους 2013-14 με θέμα τον Εθελοντισμό.


Στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας κατά το σχολικό έτος 2013-14, οι μαθητές του Β3 επέλεξαν να μελετήσουν το θέμα τον Εθελοντισμού με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νένου Χρυσούλα. Οι μαθητές, κάνοντας έρευνα, ενημερώθηκαν για τις δράσεις διαφόρων εθελοντικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

IWOG: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δημιούργησε ο Διεθνής Σύλλογος Γυναικών (IWOG-InternationalWomen?sOrganizationofGreece) που είναι μια μη-πολιτική, μη-κερδοσκοπική, μη-κυβερνητική οργάνωση εθελοντριών η οποία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Τα μέλη της προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου  και την Ελλάδα έχοντας ως γλώσσα επικοινωνίας την αγγλική. Ο Σύλλογος οργανώνει πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ: Δύο μαθήτριες της τάξης του Β3(Ραϊκίδου Ευαγγελία και Τιμοσένκο Ναταλία) καθώς και η μαθήτρια του Β2 Ανθή Σουμελίδου, με την ιδιότητα της υπεύθυνης των πολιτιστικών της σχολικής εφημερίδας του σχολείου μας, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν εθελοντικά στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του παραπάνω συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2013 στο κολέγιο Ανατόλια. Οι εθελόντριες απασχολήθηκαν σε διαφορετικά πόστα.

Ναταλία: «Στο χώρο υπήρχαν διάφοροι πάγκοι που διέθεταν από είδη σπιτιού μέχρι κοσμήματα και ρούχα. Εγώ ήμουν βοηθός πωλητών στον πάγκο μεταχειρισμένων αντικειμένων και εξυπηρετούσα τους πελάτες σε κάθε τους απορία.» 

Ευαγγελία: « Απασχολούσα τα μικρά παιδιά κάνοντας μαζί τους χειροτεχνίες και ζωγραφιές. Στον πάγκο μου υπήρχαν έτοιμα έντυπα για να γράψουν οι μικροί μας φίλοι γράμμα στον Αϊ Βασίλη ζητώντας το δώρο που ήθελαν. Μου ήταν εξαιρετικά ευχάριστο να μοιράζομαι τη χαρά και τον ενθουσιασμό των παιδιών».

Ανθή: «΄Ημουν βοηθός στο σερβίρισμα του μπουφέ. Υπήρχαν εδέσματα και λιχουδιές από όλο τον κόσμο φτιαγμένα από τις ίδιες τις εθελόντριες. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που μου έδωσε μάλιστα τη δυνατότητα να εξασκήσω τα Αγγλικά μου».

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Και οι τρεις μαθήτριες συμφώνησαν ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία που τους έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουν καινούργια άτομα και να βοηθήσουν τον σύλλογο αυτό να μαζέψει περισσότερα έσοδα για να τα αξιοποιήσει στις ανάγκες του. Ιδιαίτερα  εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι όχι μόνο έλληνες αλλά και ξενόγλωσσοι άνθρωποι επισκέπτονταν τον χώρο αυτό για να συμβάλουν στην προσπάθεια καταβολής εσόδων στον σύλλογο.

Η ΕΥΧΗ ΜΑΣ: «Μπορούμε να διαθέσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας πιο ευέλικτα και παράλληλα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και το περιβάλλον γύρω μας. Ευχόμαστε σε όλους να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάποια εθελοντική δράση ,αφού το αίσθημα της ικανοποίησης που έχουμε όταν βοηθάμε είναι πολύ καλύτερο από την κάθε αμοιβή».

Οι μαθήτριες                                                                                                   Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Τιμοσένκο Ναταλία                                                                                        Νένου Χρυσούλα

Ραϊκίδου Ευαγγελία

Ανθή Σουμελίδου

 

Α΄ Τετράμηνο 2013-14: Ερευνητική Εργασία Human Rights 3


 

Β΄ Τετράμηνο 2012-13: Ερευνητική Εργασία "Όλα για το Σεξ"


Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας "Όλα για το Σεξ"Ενημερωτικό Φυλλάδιο κάντε κλικ εδώ.

Β΄ Tετράμηνο 2012-13: Ερευνητική Εργασία "Ανθρώπινες Πολιτικές"


Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας "Ανθρώπινες Πολιτικές".

Α΄ Τετράμηνο 2012-2013: Ερευνητική Εργασία "Δίνω ζωή με τη ζωή μου"


Επίσκεψη του τμήματος Ερευνητικής Εργασίας "Δίνω ζωή με τη ζωή μου" στην αιματολογική κλινική "Στοργή" του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Διαβάστε περισσότερα: Project Give Life

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Θεσσαλονικη σε μία παράσταση
Joomla Templates by Joomla51.com