Συμμετοχή-Διάκριση στον τρίτο Διαγωνισμό Λογικής


Την Κυριακή 17 Απριλίου 13 μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας πήραν μέρος στον τρίτο Διαγωνισμό Λογικής που έγινε στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης "Μανώλης Ανδρόνικος".

Με πολύ ενθουσιασμό και χαρά διαγωνισθήκαμε  με  πενήντα άλλες ομάδες των τριών ατόμων και καταλάβαμε  την πέμπτη και έκτη θέση.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό και πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν.....

Του χρόνου σε ανώτερα!!!

 

!

 

 

Εθνικό Μαθητικό Συμβούλιο της Επιστήμης


 

 
Τρεις ημέρες,από 21-23 Μαρτίου 2116 διήρκεσαν οι εργασίες  του «Εθνικού Μαθητικού Κοινοβουλίου της Επιστήμης» στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας με online σύνδεση σε ειδική πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης με ομάδα 6 μαθητών. Το θέμα με το οποίο συμμετείχαμε ήταν "Ο ανθρώπινος εγκέφαλος" . Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν 
Α Λυκείου
Μποζουτζίδης Γερμανός-Παρασκευάς
Πανάγου Αντωνία
Τζινέλη Καλούδα
Μπέκου Ελεάνα 
 
Β Λυκείου
Παπακωνσταντίνου Στυλιανή
Χατζησταυρίδου Ευαγγελία
 
         
 
Την πρώτη ημέρα των εργασιών η ομάδα παρουσίασε την εργασίας της σχετικά με την άνοια-νόσο Alzheimer, τη δεύτερη ημέρα έγιναν συζητήσεις μεταξύ των μαθητών που κατεληξαν σε 8 κοινά σημεία και προτάσεις, ενώ την τρίτη ημέρα η εκπρόσωπος της ομάδας Μπέκου Ελένη-Άννα παρουσίασε τα κοινά σημεία που προέκυψαν 
 

Περίπου 270 μαθητές παρευρέθησαν στην κεντρική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου», ενώ για πρώτη φορά με απευθείας σύνδεση μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, συμμετείχαν 30 μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Noesis» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες 20 σχολικές ομάδες που συνδέθηκαν από 20 διαφορετικά μέρη της χώρας. Οι μαθητές συζήτησαν, επιχειρηματολόγησαν και, μέσω ?κοινοβουλευτικών διαδικασιών?, πρότειναν λύσεις για το μέλλον του ανθρώπου, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα υγείας. Η δράση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από τη Science View σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές επέλεξαν τους πέντε εκπροσώπους τους, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις εργασίες του «Eυρωπαϊκού Μαθητικού Κοινοβουλίου της Επιστήμης», το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Euroscience Open Forum (ESOF) στο Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας στις 22 - 27 Ιουλίου. Οι εκπρόσωποι των μαθητών και οι αντίστοιχες θεματικές στις οποίες διακρίθηκαν, είναι: - Ανθρώπινος εγκέφαλος: Σκριμιζέας Ευστράτιος, 2ο ΓΕΛ Αλίμου. - Υγιεινή ζωή και διατροφή: Λάππα Μαρία, 3ο ΓΕΛ Λαμίας. - Βλαστικά κύτταρα: Παπανικολόπουλος Ραφαήλ, 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης. - Ο «ενισχυμένος» άνθρωπος - η βελτιστοποίηση του ανθρώπου: Κοτσώνης Θεοφάνης, 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου. - Μίμηση της φύσης: Μαυρουδή Μαρία, ΓΕΛ Λιμεναρίων Θάσου. Φέτος θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο Μάντσεστερ και να παρακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο ένας επιπλέον μαθητής. Βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας της ολομέλειας των μαθητών του Κοινοβουλίου η μαθήτρια αυτή είναι η Τσάκωνα Μαρία από τα Εκπαιδευτήρια Πάνου.

Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου έλαβε

το Πρώτο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό

για τη συγγραφή του καλύτερου άρθρου με Περιβαλλοντικό Περιεχόμενο.


Κατά τη σχολική χρονιά 2014-15, στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας του τμήματος Α1 «Ραδιοφωνικές Διαδρομές στο χθες και στο σήμερα», το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό του Παγκόσμιου Δικτύου ?Young Reporters for the Environment? για τη συγγραφή του καλύτερου άρθρου με Περιβαλλοντικό Περιεχόμενο και έλαβε το Πρώτο Βραβείο. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ενώ οι νικητές επιλέχθηκαν από επιτροπή αποτελούμενη από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO), το Διεθνές Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Περιβαλλοντικών Οικονομικών (IIEEE), το Ίδρυμα της Εταιρείας Wrigley, την Ένωση Μαθητών YRE (1996), το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) καθώς επίσης και από διεθνείς δημοσιογράφους, συγγραφείς και σκηνοθέτες (Longyearbyen Consulting & Media).

Θέμα του άρθρου ήταν οι αστικές καλλιέργειες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ανάπτυξη στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο νομό Θεσσαλονίκης.

Τίτλος του: ?Community Gardens: a solution for a healthy and profitable life-style?.

http://yre-connect.com/community-gardens-a-solution-for-a-healthy-and-profitable-life-style

Συντάκτρια του άρθρου είναι η μαθήτρια της Α? Λυκείου, Πατρέλη Μαρία υπό την καθοδήγηση και τη στήριξη της εκπαιδευτικού, κ. Νένου Χρυσούλας, ΠΕ06.

Αναλυτικά, δείτε εδώ:

www.youngreporters.org/service-menu/news/the-best-young-environmental-journalists

Η παραπάνω διάκριση παρουσιάστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Συνέντευξη της εκπαιδευτικού κ. Νένου Χρυσούλας στην εφημερίδα το βήμα, εδώ:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=715707

Η μαθήτρια έλαβε ως επιβράβευση ένα τάμπλετ μεγάλης αξίας.

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογία 2015


Έξι μαθητές της Β Λυκείου συμμετείχαν στις 31 Ιανουαρίου 2015 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας που διεξήχθη στο Πειραματικό ΓΕΛ του Παν/μίου Μακεδονία. Πάνω από 2800 μαθητές, οι 1117 από τη Β Λυκείου συμμετείχαν στα κατά τόπους εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα αντάμειψαν την προετοιμασία τους. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

Η κατάταξη των μαθητών μας είναι η παρακάτω

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΗΛΕΚΤΡΑ: 31η

ΤΣΙΝΙΠΙΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 32ος

ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΟΥ ΟΛΓΑ:44η

ΜΥΛΩΝΑ ΕΛΕΝΗ: 44η

ΧΑΤΖΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ: 47η

ΕΓΙΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: 50η

 

EUSO 2015


Και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε με δυο τριμελείς ομάδες μαθητών από την Α και Β Λυκείου στο τοπικό διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία τα ΕΚΦΕ Ευόσμου και Νεαπόλεως. Περισσότερες πληροφορίες στο  http://ekfe-evosmou.blogspot.gr/2014/10/euso-2015.html. Οι εικόνες είναι από την εκδήλωση βράβευσης των συμμετεχόντων στο τοπικό διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2014


Μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου διαγωνίστηκαν το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας σε θέματα αρκετά υψηλής δυσκολίας που κάλυπταν όλη τη διδακτέα ύλη κάθε τάξης. Συνολικά διαγωνίστηκαν 7 μαθητές, 2 από τη Β΄ και 5 από την Α΄ Λυκείου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι (δίνεται η σειρά κατάταξης των μαθητών στο σύνολο των διαγωνιζομένων):
 
Β΄ Λυκείου
Τερζή Ελισσάβετ 31η 
Χαλναρίδης Ιωάννης 59ος
 
Α' Λυκείου
Τσινιπίζογλου Νικόλαος 37ος
Μπόσκου Βασιλική 56η
Αζά Μαρία 56η
Πατασούρι Μαρία 58η
Βασίλογλου Ειρήνη 61η
 
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν με ζήλο και αφοσίωση δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους στην επιστήμη της Βιολογίας. Κερδισμένοι πάντα είναι όσοι δε σταματούν ποτέ να προσπαθούν, άλλωστε ο αγώνας για την κατάκτηση της επιστήμης είναι συνεχής και επίπονος.

13/03/2014: Συμμετοχή στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC.


Για πρώτη φορά φέτος το σχολείο μας συμμετέχει στο Μαθητικό Συνέδριο του Κολλεγίου Ανατόλια (4ο ACSTAC) με επιστημονική εργασία σε μορφή πόστερ. H παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 από τις 13.15-14.45 στην αίθουσα Eleftheriades Library. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου στο 
 
Η εργασία μας όπως υποβλήθηκε για τα πρακτικά του συνεδρίου.

Διαγωνισμός EUSO 2014, Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα: EUSO 2014 Θεσσαλονίκη 25/1/2014

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων και Εκπαίδευση


Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών,  το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου κατά το σχ.έτος 2013-14 συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων ? European Youth Parliament (Ε.Κ.Ν. ? E.Y.P.). Πρόκειται για ένα θεσμό, ο οποίος προωθεί την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση. Σκοπός του είναι να δώσει σε μαθητές Λυκείου την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που ενισχύουν την κατάρτιση των μελλοντικών Ευρωπαίων Πολιτών και συμβάλλουν στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στα προγράμματα αυτά, οι νέοι Ευρωπαίοι εκφράζουν ελεύθερα τις προσωπικές τους απόψεις, ενώ καλούνται να πάρουν θέση πάνω σε επίκαιρα θέματα μέσα σε ένα χώρο πολιτικοποιημένο, ανεπηρέαστο ωστόσο από τα εκάστοτε κομματικά συμφέροντα. Έτσι, τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια πρακτική, ρεαλιστική εμπειρία προσομοίωσης των λειτουργιών και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων 2013-2014

4o ACSTAC


Tο σχολείο μας πρόκειται να συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC μετά και την αποδοχή της περίληψης της εργασίας μας. Η εργασία μας έχει τίτλο "Το άγνωστο άλλο μισό".  Η μαθητική ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες Πασκάλογλου Δόμνα, Σαρακανίδου Καλλιόπη, Σιώπη Φανή, Τιμοσένκο Ναταλία, Τσιώνη Μαρία και εποπτεύεται από τις καθηγήτριες κ. Δομουχτσίδου Γαρυφαλλιά και κ. Γραβάνη Δήμητρα. Το πεδίο της εργασίας μας είναι Βιολογία και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

 

26/01/2014: Συμμετοχή σε τοπικό διαγωνισμό για την επιλογή ομάδων για το ΕUSO 2014 (Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών)

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο ΕΚΦΕ Ευόσμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο τοπικός διαγωνισμός. To σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες μαθητών. Οι ομάδες μας κατέλαβαν τη δεύτερη και έβδομη θέση σε σύνολο 18 ομάδων. 
Οι δύο πρώτες ομάδες (1ο ΓΕΛ Ευόσμου και Διαπολιτισμικό ΓΕΛ Ευόσμου) θα συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στις 25 Ιανουαρίου 2014 στο ΕΚΦΕ Τούμπας και σε τελετή βράβευσης στο ΝΟΕΣΙΣ στις 26 Ιανουαρίου 2014. 
Joomla Templates by Joomla51.com